Tunteita johtamalla mielenrauhaa ja selkeyttä elämään

Camilla Tuominen
Camilla Tuominen

Ihmiskunta on kohdannut historiansa aikana lukuisia erilaisia muutoksia. Koronakriisi ei ole ainoa laatuaan suurien muutoksien sarjassa, vaan teollisia vallankumouksia on tapahtunut lukemattomia, ja ne ovat muuttaneet aikaisemminkin yritysten pelikenttää. Ero nykypäivään on se, että meillä on käsissämme paljon tietoa, ja tietotulvaa on välillä vaikea säädellä. Tietotulvan kanssa voi olla vaikea miettiä rationaalisesti, mitä kannattaa tehdä. Hankalia tilanteita ja tunteita ei useinkaan haluta käsitellä.

Ihmiset haluavat usein työskennellä sellaisten asioiden parissa, jotka ovat yksinkertaisia. Kun asiat ovat oman käskyvallan alla ja lineaarisia, koetaan ne helpommiksi. Tunteet koetaan hankalina, mutta tunteitakin voi oppia johtamaan.

Kun sinulla on hyvä tuntuma itseesi, antaa se paremmat lähtökohdat selvitä vallitsevista ja tulevista muutoksista. Keskittymällä oleellisiin asioihin, kykenet pitämään itsesi rauhallisena. Järjenjuoksu auttaa löytämään ratkaisut helpommin. Pelolle ei kannata antaa tilaa, sillä pelko kapeuttaa ajattelua, eikä kapeutunut ajattelu kykene löytämään ratkaisuja ongelmiin. Kaiken a ja o on lähteä tutkimaan omia tunteitaan kiinnostuneena. Tunteiden tarkoituksena ei ole vaikeuttaa elämäämme, eivätkä ne ole merkkejä esimerkiksi heikkoudesta, vaan ne kertovat sinusta itsestäsi.

Tunteet voidaan ajatella kirjekuorina, tietona, joiden tehtävänä on antaa sinulle tietoa ympäristöstäsi, jossa olet ja sitä kautta auttaa sinua ymmärtämään ympäröivää maailmaa, suhteessa omiin tarpeisiisi. Tunteet ovat oma yksilöllinen informaatiokanavasi, josta saat tietoa siitä, mitä sinun kannattaisi kussakin tilanteessa tehdä. Tunteita on valtava kirjo ja niitä kannattaakin myös nimetä. Tällöin löydät helpommin jonkin tietyn tunteen taustalla olevan syvemmän syyn, josta tunne yrittää sinulle kertoa.

Pysähtymällä tunteiden äärelle, kuuntelet itseäsi ja omia tarpeitasi paremmin. Tämä auttaa sinua kommunikoimaan paremmin ympäristösi kanssa ja tekemään ennen kaikkea valintoja, jotka ovat harmoniassa sisäisen itsesi kanssa. Alat elämään viisaammin, koska olet pysähtynyt tunteidesi äärelle.


Camilla Tuominen kertoo videollaan kuinka johtaa tunteitaan viisaasti. Katso Camillan esitys täällä

camilla-uominen-GL

Camilla Tuominen on tunnekouluttuja, tietokirjailija, kuvittaja vuoden business vaikuttaja 2019. Hän on aiemmin työskennellyt liikkeenjohdon konsulttina, kunnes irtisanoutui ymmärrettyään tulevaisuuden kilpailukyvyn riippuvan siitä, kuinka hyvät taidot yksilöillä ja yrityksillä on ymmärtää ja johtaa tunteita.